به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سنگ زنی در واقع عملیات برادهبرداری است که عمل برداشتن مواد اضافه روی قطعه را با سایش انجام میدهد. دانههای ساینده روی سطح، بخش کوچکی از قطعه کار را تغییر شکل میدهند. معمولاً فرآیند سنگ زنی مرحله نهایی کار روی قطعه است که بعد از آن کیفیت سطح کار بالا خواهد رفت.
سعید برادر کرداوغلی مدیرعامل شرکت دانشبنیان درباره نوع فعالیت این شرکت گفت: این مجموعه در زمینه تراش الماسهای قیراطی و تولید درسرهای صنعتی) الماس قیراطی( مشغول به فعالیت است و قادر به تولید انواع ابزارهای الماس قیراطی (درسرهای صنعتی) از جمله درسرهای تک قیراطیSingle Point و مولتی پوینت Multipoint پاشیده و انواع تیغه ای Blade است.
این فعال فناور افزود: مهمترین بخش از صنعت سنگ زنی فلزات، تمیز کردن برادههای آهن از روی قطعه سنگ زن است. کامل بودن صیقل در روی قطعات منوط به تمیز کاری قطعه سنگ زن است.
وی ادامه داد: هولدر درسر انواع مختلفی دارد. تقسیم بندی آنها از نظر شکل نگهدارنده یا هولدر و دیگر کانی الماس است. الماسها به چند نوع تقسیمبندی میشوند؛ نوع رنگ، وجود ترک یا شکستگی، مینرال و وزن. اگر ترک در الماس وجود داشته باشد در حین کار به دلیل حرارات بالای الماس و داغ شدن تا دمای ۱۴۰۰ درجه سانتیگراد و سرد شدن سریع آن باعث فاصله در ترکها شده بنابراین در قطعه سنگ زن به اصلاح سایه اندازی میکند و این موضوع باعث عدم رضایت صنایع میشود.
کرداوغلی توضیح داد: دستگاه سنگ زن شامل یک موتور گرداننده سنگ با سرعت مورد نیاز و یک بستر برای نگهداری قطعه کار درون فیکسچر است. سر سنگ میتواند برای قطعه کار ثابت یا متحرک تنظیم شود. ماشین سنگ زنی در حین عملیات سایش قطعه حرارت قابل توجهی نیز تولید میکند؛ بنابراین نیاز به خنککننده دارد که تا دما بیش از تحمل قطعه کار بالا نرود. حتی خنککننده نیز در مواقعی میسوزد. در سنگ زنیهای با دقت بالا حدود ۲۰۰ نانومتر حرارت کمی تولید میشود که نیاز به خنک کاری ندارد.
به گفته مدیرعامل شرکت دانشبنیان، متاسفانه به دلیل شرایط اقتصادی که وجود دارد بازار کار بسیار بد است به همین دلیل هم اکنون در این شرکت به صورت مستقیم دو نفر مشغول به کار هستند ولی این قابلیت وجود دارد که حدود ۴۰ نفر مشغول به کار باشند.
وی با گلایه از وضعیت موجود گفت: متاسفانه بازار کار به دلیل شرایطی که کشور در آن قرار دارد مناسب نیست از سویی دیگر دریافت مالیات نیز بر این مشکلات افزوده است این درحالی است که اعلام میشود شرکتهای دانشبنیان معاف از مالیات هستند.
نظر شما